blog

Cateva informatii despre noi

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form


În ziua de Florii am mers la biserică cu ramuri de salcie pentru a-L întâmpina tainic, pe Mântuitorul nostru. Ramurile au fost sfinţite de către preotul satului, le-am adus acasă şi le-am pus la icoane. Tradiţia spune că acea casă care are la icoane ramuri sfinţite, va fi ferită de necazuri,  boală şi  ghinioane. Ramurile sfinţite din ziua de Florii se păstreză tot anul deoarece, se spune  că sunt terapeutice: copiii atinşi cu ele cresc mari şi sănătoşi, pomii rodesc mai bine, albinele se bucură de binecucântarea divină, iar câmpul este ferit de furtună şi grindină.
b2ap3_thumbnail_Floriile-la-Vatra-Dornei1.png

Last modified on Continue reading
in Blog de Vatra Dornei 3147
Rate this blog entry:

   E o mare plăcere să treci prin păduricea de lângă casa noastră şi să nu ştii unde să-ţi arunci privirile: printre crengile copacilor unde razele soarele se joacă  sau în direcţia în care se aud trilurile păsărelelor? Unde mai pui că au apărut şi primele ciupercuţe de primăvară: zbârciogii şi urechiuşa babei. Toate te îndeamnă la o plimbare prin împrejurimi, în natura proaspătă cu aer curat şi ozonat!

Last modified on Continue reading
Tagged in: primavara Vatra Dornei
in Blog de Vatra Dornei 2375
Rate this blog entry:

Babele vestesc venirea primaverii. Se spune că în aceste zile Baba Dochia îşi dă jos, în fiecare zi, câte un cojoc, şi astfel, în fiecare zi, afară, se face puţin mai cald.

    Babele reprezintă o tradiţie românească, în această perioadă fiecare îşi alege o zi, sau mai bine zis ,,o babă’’, şi aşa cu va fi vremea în acea zi, aşa este şi firea omului respectiv, spun unii bătrâni, iar altii spun că aşa cum este vremea in acea zi aşa va fi si următorul an pentru omul respectiv. Adică, daca vremea este frumoasă şi ziua este însorită,  acel om este voios si bun la suflet sau îi va merge bine tot anul următor, dacă in schimb este o zi mohorâtă, atunci acel om nu este bun la suflet si este cam supărăcios. Tot in tradiţia româneasca se spune că dacă în acea zi ninge sau plouă anul următor va fi bogat.

  Orice s-ar spune, bine că au trecut aceste zile capricioase şi în grădina noastră strălucesc din nou florile primăverii-ghioceii şi viorelele!

b2ap3_thumbnail_ghioceii-1.jpgb2ap3_thumbnail_viorelele1.jpgb2ap3_thumbnail_viorelele2.jpg

 

Last modified on Continue reading
in Blog de Vatra Dornei 3023
Rate this blog entry:

  Serbarile Zăpezii la Vatra Dornei au fost si de aceasta data un moment potrivit pentru împătimiţii sporturilor de iarnă. Zăpada abundentă care a căzut la inceput de februarie, a făcut ca pârtiile să fie în perfectă stare, iar oaspeţii să se poată bucura atât depârtii cât şi de scenă. Spun de scenă, deoarece , înafară de concursuri sportive, la Vatra Dornei, au avut loc şi o serie de manifestări cultural-artistice, concerte şi focuri de artificii. Atmosfera a fost întreţinută de Ansamblurile ,,Plaiurile Dornelor’’, ,,Străjerii Bucovinei’’ , ,, Junii Mureşului’’, ,,Brăduleţul’’ şi multe alte trupe de solişti cunoscuşi în ţară şi în străinătate.             
  În zilele de 14-16 februarie, 22-23 februarie 2014, la Vatra Dornei sportul a fost la cote înalte deoarece , în acest interval de timp a avut  loc etapa a 7-a, finală, a Cupei Mondiale de Seniori la sanie pe pistă naturală (17 şi 19 februarie), şi ediţia a 9-a a Campionatului Mondial de Juniori la sanie pe pistă naturală (21 şi 23 februarie).

Last modified on Continue reading
in Blog de Vatra Dornei 3038
Rate this blog entry:

Bucovina este o zona bogata in elemente de cultura populara.  Dacă vii la Vatra Dornei nu te bucuri doar de peisajul mirific al zonei sau de frumuseţea mănăstirilor din Bucovina ci şi de prezenţa unor muzee cu o tematică diversă. 

Aici sunt muzeele pe care le putem recomanda:

Muzeul de etnografie Vatra Dornei

 • Adresa: Strada Mihai Eminescu, Vatra Dornei 725700
 • Program: marţi – duminică / 10:00 – 18:00
 • Tarife:  adulţi - 5 RON, preșcolari, elevi, studenți și pensionari  - 2 RON 

Daca veniti la Vatra Dornei, ar fi pacat sa nu vizitati  Muzeul de etnografie , care se afla in cladirea primariei construita in 1897 si este declarata monument istoric. Aici sunt infatisate elemente arhitecturale traditionale, ceramica, tesaturi, costume populare, datini si obiceiuri, (obiceiuri de nunta,al sarbatorilor de iarna) si mestesugul plutaritului. 

 

Muzeul de Stiintele Naturii si Cinegetica Vatra Dornei

 • Adresa     Str. Unirii nr. 3, Cod postal 725700
 • Program     10:00 - 18:00 (vara); 9:00 - 17:00 (iarna)

Un alt muzeu din zona, este Muzeul de Stiintele Naturii si Cinegetica Vatra Dornei. Muzeul de Ştiinţele Naturii din Vatra Dornei a fost inaugurat în anul 1956. Aici sunt prezentate vizitatorilor bogăţile naturii din Ţara Dornelor. În expoziţie pot fi întâlnite familii de cerbi şi căpriori, urşi bruni, vulturul pleşuv brun, cocosul de munte, cocoşul de mesteacăn, precum şi multe specii de păsări şi manifere.

 

Muzeul National al Oualor Incondeiate din Ciocanesti

 • Adresa: Comuna Ciocănesti, Județul Suceava / Bucovina 
 • Program: 09:18:00

Un alt obiectiv interesant de vazut in zona noastra ar fi Muzeul National al Oualor Incondeiate din Ciocanesti, care a fost deschis in anul 2005 si cuprinde 2000 de oua incondeiate de artizani locali si oua premiate la unele editii ale festivalului oualor.Mai pot fi admirate obiecte de uz casnic, razboiul de tesut, unelte de plutarit, fotografii si icoane vechi.

 

Muzeul Arta Lemnului Campulung Moldovenesc 

 • Adresa: Calea Transilvaniei nr. 10
 • Program9:00 - 18:00 (vara); 9:00 - 17:00 (iarna); luni: închis

Muzeul Arta Lemnului Campulung Moldovenesc, care este o colectie etnografica de valoare exceptionala, cu renume in peisajul muzeistic romanesc. Se pot vedea aici bunuri din lemn intalnite in obcinile Bucovinei, intocmai cum au fost ele gandite, chiar  din timpul Voievodului Stefan cel Mare. 

 

Colecţia de linguri Prof. I. Ţugui Câmpulung

 • Adresa: Str. Ghe. Popovici, nr. 3 

Foarte interesanta de vizitat ar fi Colectia de linguri Prof.I.Tugui, tot din Campulung Moldovenesc.Este o casa-muzeu care a apartinut profesorului Ion Tugui si adaposteste peste 5 300 de exemplare, confectionate de mesteri din tara si de peste hotare.Se pot admira de la  linguri din lemn exotic(lamai, smochin, ginko biloba), la linguri cu utilizari foarte specializate ca lingura pentru alesul icrelor, lingura pentru fructe de padure sau lingura de luat smantana de pe lapte.Toate acestea se pot admira pe peretii camerelor, al  holurilor sau pe casa scarilor.

 

Last modified on Continue reading
Tagged in: Bucovina
in Blog de Vatra Dornei 6365
Rate this blog entry:

Acesta este primul articol de blog de pe pagina pensiunii noastre. Avem de gând să postăm regulat informații despre Vatra Dornei și Bucovina legate de cazare, evenimente etc. Vă mulțumim! 

Last modified on Continue reading
Tagged in: Vatra Dornei
in Blog de Vatra Dornei 3246
Rate this blog entry:
Go to top